El comerç rep amb amargor les noves restriccions

Aquest dijous s’han posat en marxa les noves restriccions que afecten de manera directa al sector comercial i que, en el cas dels centres comercials, suposa tornar a tancar just quan comença el període de rebaixes i després d’un Nadal complicat. Així n’ha fet referència Maite Forján, gerent de la Fira Reus Centre Comercial al programa Carrer Major, qui ha afirmat que les noves mesures són complicades perquè contemplen moltes excepcions. Assegura que el que demanen els comerciants són més ajudes per poder fer front a la situació, perquè encara n’hi ha poques i arriben tard. 

Per la seva banda, el president de PIMEC Comerç, Florenci Nieto, ha dit que el sector està tocat de mort. Nieto ha detallat que la facturació del 2020 ha caigut més d’un 40% en comparació amb l’any passat i es queixa, a més, que les noves restriccions arriben tot just començar les rebaixes i després d’una campanya de Nadal que tot just els ha servit per respirar. El president de PIMEC Comerç acusa el Govern de criminalitzar els sectors del comerç i la restauració de la propagació de la pandèmia. 

Finalment Nieto ha reiterat que les ajudes de 2.500 euros per negoci són insuficients, perquè estan molt per sota de les pèrdues i que molts negocis no podran aguantar aquesta tercera onada.

PUBLICITAT