Unió de Pagesos demana al Ministeri d’Agricultura una ajuda temporal per a l’avellana de 400 euros per hectàrea

Unió de Pagesos demana al Ministeri d’Agricultura la recuperació de l’ajuda d’Estat de 120,75 euros per hectàrea per a l’avellana, més un complement de 280 euros durant tres anys. Aquesta mesura permetria superar les dificultats dels propers dos anys i donar una oportunitat de futur al sector, segons el sindicat. Representants de l’entitat traslladaran la petició a la directora general de Produccions i Mercats Agraris del Ministeri d’Agricultura, Esperanza Orellana, amb qui tenen previst reunir-se aquest dijous a Madrid. Unió de Pagesos recorda que la collita d’enguany podria patir una davallada de fins al 60% respecte d’una collita normal, en bona part per les fortes ventades de la primavera.

El sindicat lliurarà a la responsable del ministeri un informe en què exposa els diferents elements que han portat al sector a una davallada d’ingressos tan dràstica enguany i la petició d’ajudes per un import de 400 euros per hectàrea.

Unió de Pagesos ha convocat una assemblea de productors avui dijous a la Defensa Agrària de la Selva del Camp (Baix Camp). Els responsables del sindicat explicaran el resultat de les reunions amb el Ministeri i amb el Departament, i valoraran les properes accions a fer.

PUBLICITAT