Una quarantena de pagesos assisteixen a la Jornada Tècnica de l’Esporga

Riudoms ha acollit aquest matí la convocatòria de la Unió de Pagesos en una jornada que ha treballat de l’esporga i rejoveniment en l’avellaner.

Èxit en la Jornada Tècnica de la Unió de Pagesos del Baix Camp. S’hi havien inscrit una vintena de persones i han acabat sent una quarantena. Han estat tres hores de recorregut pels avellaners del municipi de Riudoms on els pagesos, acompanyats pels dos tècnics han après formes noves de cultiu de l’avellaner. Així ho explica Josep Ferré, coordinador Comarcal de la Unió de Pagesos:

Tot això centrat en la varietat autòctona de l’avellana: el negret. El seguiment del creixement dels arbres i l’ús de la tècnica de l’esporga tenia l’objectiu final de fer-los productius. L’esporga és una tècnica que no era considerada necessària pel cultiu i que permet la millora de gestió i prevenció de malalties com el solcuit. La jornada es troba dins el Pla Anual 2019 de transferència tecnològica de la Generalitat de Catalunya i demà es durà a terme al Tarragonès, concretament al Morell.

PUBLICITAT