Torra demana a Pedro Sánchez poder confinar Catalunya

La situació d’excepcionalitat pel coronavirus han fet prendre mesures dràstiques i d’emergència on es vol actuar de facto. Quim Torra ha comparegut al Palau de la Generalitat per demanar a l’executiu espanyol el tancament total de Catalunya amb l’objectiu d’evitar el propagament de la pandèmia. Al territori català son un 509 afectats pel covid-19 i en què s’ha limitat l’entrada i la sortida de persones de poblacions com Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. Aquesta mesura també podria afectar a altres poblacions catalanes.

Torra, que va comparèixer a la Cambra Catalana després que Pedro Sánchez decretés l’estat d’alarma on ha afirmat que “l’evolució dels contagis ens exigeix ser més dràstics”.

Davant aquesta situació, Torra va aprofitar per demanar també a Sánchez el tancament de ports, aeroports i vies ferroviàries com a mesura preventiva per contenir la propagació de la pandèmia. 

El president de la Generalitat va admetre que encara no han obtingut resposta del govern central i que espera l’esforç del president del govern pel confinament absolut de Catalunya.

PUBLICITAT