Taller d’Origami a la biblioteca de Montbrió

Aquest divendres a les 17:00 a la biblioteca municipal de Montbrió s’impartirà un taller d’Origami a càrrec de l’artesana Alicia Marta Neho Maetakeda. L’Alicia és d’origen japonès, nascuda a l’argentina, i ha trobat en l’Origami un art espiritual, sostenible, relaxant i amb infinitat d’utilitats.

Alicia Marta Neho Maetakeda i les seves creacions d'Origami

L’Origami o papiroflèxia és l’art de plegar paper i va nàixer a orient amb una llarga tradició al Japó. L’Alicia destaca la versatilitat que té el paper a l’hora de crear, ja que es pot fer des d’ornamentació, per exemple figures relacionades amb la fauna i la flora, fins a quelcom utilitari, com recipients, safates, joies… Explica per què és un art sostenible i també esmenta les seves qualitats.

El seu projecte d’artesania s’anomena Ikigai, una paraula japonesa que vol dir “la raó de ser”. Amb aquests tallers vol donar a conèixer aquesta disciplina artística i demostrar els seus beneficis. Assegura que mentre s’està plegant el paper s’entra en un procés mental de calma i paciència, que a més afavoreix l’expressivitat, l’atenció, l’autoconeixement i la relaxació. L’artista ens avança que tothom qui assisteixi al taller podrà fer la seva pròpia làmpada, i amb el mateix format es podrà fer una garlanda, un penjoll i unes arracades.

L’artista fa anys que imparteix tallers d’aquest tipus i vol incentivar-ho entre els infants. Comenta que és un exercici molt interessant que els allunya, per una bona estona, de la sobre estimulació de les pantalles i els permet estar concentrats en una sola cosa que els motiva, com és fer les seves pròpies joguines.

PUBLICITAT