Riudoms celebra la primera jornada castellera del municipi

En marc de la celebració de la diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Riudoms ha programat una jornada castellera amb tres de les colles de més renom al territori: la Colla Vella dels Xiquets de Valls; la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

Avui Riudoms es col·locarà en el mapa de les cites imprescindibles en el món dels Castells. D’aquí poques hores, a les 12 del migdia a la plaça de l’Om, tres de les colles més importants del panorama casteller faran parada al municipi per seguir amb la pretemporada.

Des de l’Ajuntament es volia fer un acte que es mostrés el compromís del poble amb la cultura popular i les tradicions del país català i així ha nascut la Jornada Castellera de Sant Jordi. Una aposta que vol passar a ser fixa en el calendari casteller de pretemporada Escoltem Maria Cros, regidora de cultura:

Així, la Colla Vella dels Xiquets de Valls; la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus actuaran per primer cop a la plaça del poble i per tal que els riudomencs l’aculli millor la cita comptaran amb un speaker que anirà retransmetent els castells.

Una cita il·lusionat que, com ha afirmat l’alcalde Sergi Pedret, ha tingut molt la bona acollida per part de les tres colles convidades per tres diversos factors: actuació en una plaça nova; dins del territori històric original del fet casteller i pràctica en el desplaçament.

PUBLICITAT