Una obra riudomenca guardonada a la XI Biennal Alejandro de la Sota

La mostra d’Arquitectura de Tarragona busca distingir les obres més significatives construïdes en el bienni 2017-2018 a la Demarcació de Tarragona. 

L’arquitecte Juan Manuel Zaguirre ha estat guardonat a la Bienal Alejandro de la Sota per la “Reforma d’habitatge unifamiliar” a Riudoms. El certamen, convocat per la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Tarragona, ha premiat aquesta remodelació en la categoria rehabilitació: obres de restauració, rehabilitació o reforma.

El jurat format pels arquitectes Lluís Clotet, Carles Enrich, Blanca Lleó i Teresa Couceiro, ha reconegut la feina de l’arquitecte entre 49 obres inscrites a la present Biennal. Destaquen de l’obra de Riudoms la reversió d’un habitatge profund entre mitgeres, amb poca il·luminació natural, mitjançant una estratègia de buidatge amb la inserció d’una escala que recorre i connecta els nous espais habitables com a element principal.

Segons el jurat, la proposta de l’edifici riudomenc reformula la tipologia de casa de cos reactivant la relació amb el carrer i convertint-se en una seqüència d’espais permeables que prolonga la mirada i converteix la secció en l’element estructurador del projecte, el jurat considera atorgar el premi ex aequo d’aquesta categoria a

L’obra de Juan Manuel Zaguirre és un premi ex aequo que ha compartit amb la remodelació de la “Residència Atria” a Reus, de Ferran Grau Valldosera i Núria Casais Pérez; i amb el Nou espai cultural al Teatre de Torredembarra”, dels arquitectes NAM Arquitectura – Nacho Álvarez Martínez i NUA arquitectures, Arnau Tiñena Ramos, Maria Rius Ruiz i Ferran Tiñena Guiamet.

Del 25 d’abril al 26 de juny es podrà veure l’exposició d’aquest certamen amb la mostra de l’arquitectura premiada a la Demarcació durant aquests dos anys a la Sala d’exposicions de la Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

PUBLICITAT