Reus tindrà un centre pioner a Catalunya en el tractament de l’Alzheimer

La ciutat de Reus disposarà l’any vinent d’un centre pioner a Catalunya en el tractament de l’Alzheimer. L’equipament estarà gestionat per la Fundació Rosa Maria Vivar i tindrà capacitat per a 80 usuaris de centre de dia i per a seixanta més a la unitat de rehabilitació cognitiva. L’entitat ha tramitat una sol·licitud a la Generalitat per a 40 places públiques pel centre de dia que permetrien l’accés a la teràpia a pacients amb recursos limitats. Per la seva banda, l’Ajuntament de Reus ha cedit un terreny edificable de 4.300 metres quadrats a l’avinguda d’Antoni Planàs i Marca per construir el centre, que tindrà un cost d’1,8 MEUR.
Actualment el centre gestionat per l’Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp és l’únic espai especialitzat en l’atenció d’aquesta malaltia.

El futur Centre d’Alzheimer Fundació Rosa Maria Vivar tindrà 1.000 metres quadrats construïts i una àmplia zona enjardinada. Està previst que l’obra s’acabi l’últim trimestre de l’any vinent. El gruix del pressupost -1,2 MEUR- es cobrirà gràcies a l’aportació del patrimoni personal de Rosa Maria Vivar, juntament amb la col·laboració d’altres famílies de Reus. Els impulsors del centre també han sol·licitat recursos a la Fundació ‘la Caixa’.

PUBLICITAT