Reuneixen els paisatges que van captivar Miró i Picasso en una exposició fotogràfica a Mont-roig del Camp

Els paisatges emocionals de Joan Miró i Pablo Picasso s’han immortalitzat en una trentena d’instantànies incloses a l’exposició ‘Horta Picasso Mont-roig Miró’. La mostra, ubicada a l’església vella de Mont-roig del Camp, proposa un passeig pels espais que van captivar dos dels artistes més destacats del segle XX a través de la mirada del fotògraf Jean Marie del Moral.

Malgrat que les imatges a Mont-roig i Horta s’han fet en els últims vint anys, el pas del temps no ha modificat en excés els racons que van marcar l’obra dels pintors. Així ho ha afirmat la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa, qui ha afegit que els paisatges fotografiats tracen un diàleg entre els dos artistes. La mostra es pot visitar fins el 28 de juliol.

‘Tota la meva obra està concebuda a Mont-roig’ i ‘Tot el que sé ho he après a Horta’, dues cites expressades per Miró i Picasso respectivament, donen la benvinguda als visitants de l’exposició ‘Horta Picasso Mont-roig Miró’, on el fotògraf Jean Marie del Moral explora els indrets que van atrapar els dos artistes. De fet, el vincle entre Miró i del Moral va ser estret, ja que després d’una visita a l’estudi del pintor, del Moral va decidir dedicar part de la seva vida professional a documentar els tallers d’altres artistes.

En aquesta ocasió, del Moral va més enllà i recorre els punts on Miró i Picasso van trobar la inspiració per fer-ne un “retrat íntim” segons ha asseverat el comissari de la mostra, Manel Guerrero. Es tracta d’un entorn que s’ha mantingut molt similar malgrat el pas dels anys.

PUBLICITAT