Recreació històrica “Castellvell en Guerra” i visita al Refugi Antiaeri

Aquest dissabte 23 de març es fa la recreació històrica “Castellvell en Guerra“. Una activitat que vol recordar l’atmosfera del 1938, amb el poble sota l’amenaça dels bombardejos. També es podrà fer una visita guiada al Refugi Antiaeri, inaugurat el passat dissabte 16 de març.

Els participants, dividits per grups, reviuran com va ser la Guerra Civil a Castellvell amb un recorregut que unirà el nucli antic amb el refugi. L’itinerari històric començarà a l’antic casino (actual Ajuntament), fara diferents parades rellevants pel poble, per exemple la zona on es detectava la presència d’avions, i finalitzarà al refugi. En acabar la visita guiada, es podrà gaudir a l’exterior d’un esmorzar típic d’aquella època.

La inscripció és gratuïta i cada 30 minuts sortirà un grup de la plaça Catalunya, a partir de les 9 h i fins a les 11 h. L’acte va a càrrec del Grup de Recreació Històrica i Patrimoni Junts i des de l’Ajuntament animen a tothom a formar part d’aquesta oportunitat diuen única per connectar amb la història del poble.

A partir d’aquí, l’Ajuntament programarà jornades de portes obertes durant la Setmana Santa i els caps de setmana. Quan estigui finalitzada la museïtzació de l’espai, amb la col·locació d’elements com llànties d’oli originals que es van trobar a l’interior, s’organitzaran visites per a escoles, instituts i públic en general.

PUBLICITAT