Prades apaga els llums i encén els estels

Aquesta nit Prades apagarà els llums per encendre els estels. Celebra tota una jornada dedicada a fer valdre els cels d’aquest municipi del Baix Camp per tal de despertar consciències vers la protecció d’aquest valor natural.

Per això, Astroprades, un espai d’astroturisme dedicat a la protecció de l’entorn natural a la regió de les Muntanyes de Prades i el Montsant que vol impulsar el Parc Astronòmic de Prades, hi dedica tres activitats.

A les 19:30 al Centre Cívic es farà la conferència “Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica” a càrrec de tècnics del Servei per a la Preveció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya. Entre les 20:30 i les 22:30 diferents establiments oferiran propostes gastroniques tematitzades en l’astronomia, en l’activitat G-Astronomia. Tot per preparar-se per la projecció del documental “El Cel de Prades”. Escoltem Aleix Roig, d’Astroprades, parlar sobre aquest film que s’estrenarà en exclusiva:

Posteriorment a aquesta estrena el documental es posarà a disposició dels visitants de prades en el centre interpretació de les muntanyes de prades al centre cívic de prades a l’oficina de turisme

La jornada acabarà amb l’apagada de llums de tot el poble per tal de fer una observació pública i gratuïta del cel amb telescopis automatitzats. Després, a les 23:30 començarà el Rally Fotogràfic i el Concurs de Fotografia Nocturna.

PUBLICITAT