Patir grip i COVID multipliquen per sis la probabilitat de morir

Glòria Carol, vocal del Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona, ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar sobre la campanya de la vacunació de la grip i la tercera dosi de reforç de la COVID, segons un estudi fet per l’Agència de Salut Pública Britànica, patir alhora la grip i la COVID suposa multiplicar per sis la probabilitat de morir. Es per això, que Carol ha advertit de la importància de poder inocular tant la dosi del vaccí contra la grip com de la tercera inoculació de reforç.

Una auxiliar d'infermeria de la residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona, Lourdes Julià, ha estat la primera sanitària en rebre la segona dosi de la vacuna contra la covid-19. Imatge del 18 de gener del 2021. (Horitzontal)

Carol ha explicat que la campanya “avança favorablement” però que són prudents a l’hora de valorar-la fins que finalitzi al mes de desembre. La vocal de la junta del col·lectiu ha assenyalat que ambdues vacunes són compatibles i complementàries.

La vocal del CODITA ha explicat que els sanitaris s’organitzen amb hores extres per poder dur a terme la campanya de vacunació de la grip i de la tercera dosi de la COVID i que des del col·lectiu “no hi ha indicacions clares ni planificació de Salut per vacunar als menors de 70 anys”.

Glòria Carol a més, ha assenyalat que les mesures de pressió com el certificat COVID a l’oci nocturn, i la nova mesura d’obtenir el certificat per banquets i celebracions en hotels i restaurants en espais tancats, afavoreixen d’aqui a finals d’any, a poder millorar en les dades de vacunació de la grip.

PUBLICITAT