Nou format i vuit colles en el 2n Concurs Nacional d’Enceses

Dissabte 4 de maig, vuit colles participaran el 2n Concurs Nacional d’Enceses que aquest any es celebra a Riudoms. A les 20:30, la plaça de l’Església del municipi del Baix Camp s’omplirà de pólvora cremada i viurà les carretilles més destacades de Catalunya.

Avui s’ha presentat el funcionament d’aquesta segona edició, que tindrà una principal novetat: el canvi de l’ordre de les enceses. Escoltem Josep Torres, organitzador i membre de Diables del CERAP:

Segons Pep Enric, president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya aquesta fórmula permet competir en igualtat d’oportunitats a les colles participants. La Federació, organitzadora del concurs,  hi inverteix un total de 15.000 euros, la major part per proporcionar aquest material pirotècnic. Enric explica l’objectiu d’aquesta festivitat:

D’altra banda, el nombre de colles participants es redueix, passant d’onze a vuit colles. En aquest cas hi participaran els diables de Manresa, les Borges Blanques, Foc i Gresca i els Voramar del Serrallo de Tarragona, de la Creu Alta Sabadell, els de Terrassa, els de Monjos Spantus i el Ball de Diables de Ribes. La colla de diables de Riudoms, al ser el poble acollidor i segona classificada l’any passat no hi podrà concursar, tot i que hi participaran fent una encesa de lluïment.

El jurat el formaran quatre persones, entre ells s’ha delegat el paper del president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya a Lluís Puig, exconseller exiliat. Al cartell d’aquesta edició, elaborat per membres dissenyadors i il·lustradors de la colla de diables de Riudoms hi figuren tres elements claus: les franges de la senyera, tridents, forques i masses en símbol dels diables; i finalment l’encesa.

Des del CERAP i l’Ajuntament han mostrat l’orgull que suposa acollir aquest esdeveniment, un esdeveniment que en paraules de Corts, regidora de Cultura “serveix per projectar el nom Riudoms a l’exterior”. També han assegurat que s’està treballant per tal d’expendre la jornada festiva al llarg del dia i obrir-la a més públic amb un vermut o concert que acompanyi la celebració del concurs.

PUBLICITAT