L’incendi de Botarell de fa més de 4 mesos, encara no s’ha extingit

L’incendi dins de la planta de compostatge de Botarell del passat 14 d’abril està controlat, però no extingit i encara s’hi veuen fumeroles a causa d’una acumulació d’orgànica i fustes.

En el comunicat emès per Sescomsa del passat abril, deia que l’empresa encarregada de la gestió de residus al Baix Camp, preveia que el període d’autocombustió pogués durar entre el 15 i 25 de maig. Tot i així s’ha vist que no ha estat possible. El president de l’empresa pública, segons ACN, no ho qualifica de negligència, sinó de “descuit” i també confirma que les fustes estaven “més a prop del compte” de les restes vegetals. Es calcula que s’han cremat fins a 17.000 tones de restes vegetals. Josep Simó, director de l’àrea d’infraestructures de l’Agència de residus de Catalunya, fa uns mesos comentava que quan el material estigui consumit, s’hauria de portar a una instal·lació de gestió de residus final.

L’opció que han donat per apagar-lo és deixar cremar les restes fins que s’autoextingeixi, encara que es descarta que els residus siguin perjudicials i que hi hagi materials tòxics.

PUBLICITAT