Limitacions de 200l/habitant al dia a Riudecanyes a causa de la sequera

A partir d’avui entren en vigor les mesures d’emergència per sequera hidrològica al pantà de Riudecanyes per garantir l’aigua de boca als municipis de Riudecanyes i Duesaigües, ja que l’embassament es troba al 5,04%.

Aquestes mesures, limiten l’aigua a 200l/habitant al dia en els usos domèstics i també afecten el reg agrícola, autoritzant només la supervivència dels conreus llenyosos. També s’ha prohibit l’ús de l’aigua per al reg de jardins, tant públics com privats, omplir fonts, llacs artificials, piscines i netejar qualsevol vehicle, excepte en llocs específics. Les restriccions també afecten a 22 municipis de l’Alt Empordà, concretament a l’Aqüífer del Fluvià-Muga, que es troba a un mínim històric per sobre el nivell del mar. A més, és la primera vegada que Catalunya decreta l’estat d’emergència prevista en el Pla especial per la sequera del 2020.

La situació podria arribar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i altres municipis a finals d’any, segons les previsions de l’ACA. També apunten que aquestes restriccions podrien arribar a finals d’estiu, però, les pluges l’han endarrerit fins a finals d’any.

PUBLICITAT