Let’s clean up Europe arriba al Baix Camp

L’acció comuna europea de jornades de neteja dels espais públics tindrà protagonisme aquest cap de setmana al Baix Camp. Let’s Clean Europe vol conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i espais naturals. La urgència del canvi climàtic fa que el moviment creixi i diversos municipis organitzin accions per actuar al territori.

A Reus, l’Escola Montsant i el Collège français international de Reus participen amb neteges al Camí de l’Hospitalera i riera del costat de l’Escola Montsant i de la Riera de l’Abeurada per part del col·legi francès. Des de l’Ajuntament de la capital del Baix Camp, l’activitat es farà aquest divendres de 10 a 12 amb el punt de sortida del Santuari de Misericòrdia i tindrà lloc als Camins de Reus.

A Montbrió del Camp també hi participa, en el seu cas la neteja es farà aquest diumenge a les 9:30 partint de la plaça de la vila a diferents indrets del poble. El mateix Ajuntament facilitarà guants i bosses.

Riudecanyes es centrarà en la neteja dels voltants del pantà i de la riera també diumenge 12 de maig. El punt de sortida és a les 9 del matí a la plaça de l’1 d’Octubre per aprofitar i fer neteja als camins del municipi. Després de dues hores de neteja es farà un dinar de pa amb tomàquet i botifarra.

Mont-roig del Camp s’adhereix de nou a la campanya ambientalista amb dues accions de neteja. Dissabte 11 de maig amb una neteja popular al bosquet del carrer Làrix, de la urbanització Pi Alt. L’acció de neteja s’iniciarà a les deu del matí i està prevista que s’allargui fins a les 12 del migdia. Els participants tindran l’equipament necessari i un petit esmorzar i alguna sorpresa més que servirà per conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar. Una altra activitat del municipi, impulsada per l’Escola d’atletisme de Mont-roig i C.E L’Areny

El consistori col·labora també amb els centres educatius del municipi per impulsar altres accions de neteja que serveixin per donar visibilitat a la problemàtica, que tindran lloc els pròxims dies en el marc també de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

PUBLICITAT