Les escoles de Riudoms i la URV s’uneixen per estudiar l’obesitat

La unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili iniciarà ‘Corals’, un estudi pioner per detectar factors que podrien originar l’obesitat infantil. Childhood obesity risk assesment longitudinal study (Corals) és un estudi d’una durada de 10 anys aplicat a nens voluntaris de tres a sis anys de les escoles riudomenques Beat Bonaventura Gran i Cavaller Arnau de Palomar. Amb ells es farà una recollida d’informació anual.

Els responsables de la URV es reuniran amb els pares i mares dels alumnes dels nens per explicar-los el projecte i inscriure els voluntaris. Ahir es va fer la primera reunió a l’escola Beat Bonaventura i demà, 15 de maig es farà la darrera. El 31 de maig es reuniran amb els pares i mares de l’escola Cavaller Arnau de Palomar.

Com hem dit, l’objectiu principal de l’estudi és identificar els factors de risc d’obesitat infantil. Aquest fenomen ha estat reconegut per l’OMS com una prioritat en el Pla d’acció mundial 2013-2020 per a la prevenció i el control de les malalties cròniques no transmissibles. En el projecte participaran els grups de recerca pertanyents a la xarxa CIBEROBN de les ciutats de Barcelona, Còrdova, Pamplona, Reus, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa.

PUBLICITAT