Les entitats reclamen la declaració del Parc Natural Muntanyes de Prades d’immediat

Una dotzena d’entitats ecologistes i culturals del territori que conformen les cinc comarques de les muntanyes de Prades, s’han constituït per reactivar de nou la seva declaració com a parc natural en un termini de dos anys. Entre elles, s’hi troben l’Ateneu Cultural Josep Taverna d’Alforja, l’entitat ecologista Gepec o el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà (CHNCB).

Una reacció que arriba després que la consellera Teresa Jordà declarés que fos de tres anys, a finals del 2021. Per tant, les entitats han reclamat que el termini mínim per declarar el parc natural sigui de dos anys. Escoltem a Xavier Jiménez, biòleg i president del GEPEC.

El document, està sumant contínuament adhesions amb una cinquantena d’entitats i fer front a l’endarreriment tan esperat a Prades.

Des de la plataforma han aconseguit que un total de 22 municipis d’aquest espai d’interès natural, s’adhereixin i puguin lluitar perquè la Generalitat no posposi més una delcaració que s’espera des de fa més de 90 anys enrere.

Des de la Plataforma es volen assegurar tenir totes les complicitats i forces per tal de constituir i no endarrerir més el projecte del Parc Natural Muntanyes de Prades.

PUBLICITAT