L’ACA impulsa la millora del sanejament amb una inversió de 2,1 MEUR per a la nova depuradora al Botarell

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per construir la nova depuradora d’aigües residuals del Botarell, La planta, que tindrà una capacitat de 325 m³/dia (població equivalent de 2.000 habitants), es preveu que es comenci a construir durant el primer semestre del 2019, ara que ja s’han iniciat els tràmits per poder obtenir els terrenys necessaris per a la seva construcció.

La nova instal·lació suposarà una inversió de 2,1 milions d’euros i substituirà la depuradora que està actualment en servei, construïda fa uns 30 anys i amb capacitat per tractar 200 m³/dia, situada al sud del municipi i prop de la carretera T-320 que uneix el nucli urbà amb la població de Montbrió del Camp.

L’alcalde del Botarell, Lluís Escoda, assegura que el Botarell necessita aquesta depuradora de majors capacitats, i serveix també com a previsió a un futur creixement de la població a la vil·la.

A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Baix Camp, la comarca compta amb 17 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

PUBLICITAT