La rehabilitació de l’edifici de “les Monges” rebrà 150.000€ de subvenció

La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament de Riudoms una subvenció nominativa per a l’execució del projecte de rehabilitació de l’edifici de “Les Monges”, situat a la plaça de la Mare Cèlia.

El projecte contempla, en una primera fase, l’enderroc parcial i la consolidació estructural de l’edifici, amb un pressupost de 151.266,02 euros. Les obres es van iniciar el passat mes de gener i tenen un termini d’execució de 3 mesos.

La rehabilitació de l’edifici de les Monges va ser duta a consulta popular durant la Fira de l’Avellana 2017. Amb la voluntat de dinamitzar el nucli antic de Riudoms, es va donar dues opcions, entre una rehabilitació integral de l’edifici o la meitat, habilitant la que permet urbanitza la plaça de la Mare Cèlia per fer-la més gran. Aquest últim va ser el projecte guanyador: ampliar la Plaça Mare Cèlia i convertir-la en una zona verda i de joc infantil. Pel qual s’ha consolidat la part amb més valor patrimonial de l’edifici i s’ha enderrocat l’afegit dels anys seixanta.

Ara s’obtindrà una estructura buida consolidada amb un reforç amb ciment armat, per tal de deixar l’edifici preparat per una segona fase per l’ús que se li vulgui donar, que encara no està decidit. S’ha parlat de destinar-lo a un Museu Històric per acollir béns que no tenen lloc expositiu, però el futur queda obert al pròxim mandat.

PUBLICITAT