La pluralitat de les dones en un mural pel 8M a Riudoms

L’Ajuntament de Riudoms decideix fer un mural per representar la pluralitat de les dones, a la plaça Mare Cèlia. L’artista encarregada de l’obra és Berta Artigal, coneguda per haver pintat, entre molts altres, el terra de la plaça de la Dona a Tarragona o la façana del centre cívic Migjorn de Reus.

Aquest mural pel dia de la Dona vol ser un homenatge per a les dones d’arreu del món. La muralista explica que ha volgut donar importància a les dones arrelades al camp, a la natura, amb simbolismes cap a la lluna i amb moltes flors, un tret característic en totes les seves il·lustracions, que representen d’alguna manera també a les dones.

La regidora d’Igualtat Carme Cros explica que van triar aquesta paret perquè està en un lloc de pas ben visible per a la gent del poble i també amb el propòsit de visibilitzar i dinamitzar el nucli antic. També comenta la importància de representar la diversitat de les dones i posa èmfasi en les d’avançada edat, sovint, diu invisibilitzades.

Riudoms té una sèrie d’activitats programades amb relació al 8 de març com exposicions i xerrades que es faran entre l’1 i el 12 de març.

PUBLICITAT