La Diputació, en lluita contra el malbaratament alimentari 

El projecte SOULFOOD, coordinat per la Diputació de Tarragona, busca solucions tecnològiques per lluitar contra el malbaratament alimentari. 

Aquest enfocament, liderat per nou socis europeus, compta amb una durada de dos anys i amb un pressupost global de quasi 802 mil euros, un 90% dels quals es finançat pel Fons Social Europeu Plus. 

La clau de la iniciativa és desenvolupar una eina tecnològica i digital que aprovi que aquelles empreses agroalimentàries amb excedents puguin exposar-los en aquesta plataforma, de manera que les diferents entitats socials tinguin l’oportunitat de sol·licitar-los. 

En l’acte, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, manifesta que estan convençuts que el projecte serà exitós. 

Per tancar la jornada, Daniel Martínez, coordinador d’espigolaments de l’àrea de Tarragona de la Fundació Espigoladors, ha remarcat que tot i que el malbaratament continuarà persistint, la seva entitat aportarà les eines per a poder millorar les canalitzacions a totes les entitats socials, amb les quals ja porten una llarga trajectòria de col·laboració. 

PUBLICITAT