Homenatge al compositor Joan Guinjoan i Gispert

L’Ajuntament de Riudoms ha celebrat aquest dissabte un acte d’homenatge i record del i fill il·lustre del municipi, mort recentment a Barcelona.

Al Saló de Plens Municipal es van reunir el consistori, la família i les personalitats locals i provincials, com Maria Cros, regidora de Cultura; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona i Maria Teresa Moles, directora de l’Institut Joan Guinjoan de Riudoms. Ells van lloar a Joan Guinjoan per la seva obra i estima al poble natal.

Sergi Pedret, alcalde del municipi, va recalcar que el compositor és el riudomenc de l’actualitat amb més projecció internacional

El compositor Joan Guinjoan té una trajectòria carregada de premis prestigiosos i condecoracions, tant nacionals com internacionals. A més, va ser  membre corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi. Va ser nomenat Doctor Honoris Causa per la URV i va dirigir, fins a la seva jubilació, el Centre de Documentació i Difusió de la Música Contemporània a Barcelona. També fou autor de l’òpera Gaudí, estrenada el 2004 al Teatre del Liceu de Barcelona.

PUBLICITAT