«Hereus d’un cardenal proscrit» arriba a Montbrió del Camp

El documental, guanyador del Premi MeoriReus del festival MemoImage, es podrá veure avui a la Casa de Cultura del municipi a les 19hores.

La periodista i directora del documental Llúcia Oliva i la realitzadora Germen Coll van unir forces per crear “Hereus d’un cardenal proscrit”: un film  que explica la resistència de l’Església tarragonina contra el franquisme.

Així, Montbrió del Camp podrá conèixer el document  que s’emmarca en el període que va des de l’exili del cardenal Vidal i Barraquer fins el retorn de les seves restes mortal el 1978, –primer a Cambrils i tot a seguit a la catedral de Tarragona.

L’objectiu d’aquest treball és recuperar la memòria oral de la resistència al franquisme d’una part de l’església tarragonina que va contribuir a recuperar la llengua i la cultura catalanes després de la desfeta del 1939 i seguir amb el testimoni de moltes d’aquelles persones. El documental s’estructura en 10 capítols, el primer d’aquests està dedicat al cardenal Vidal i Barraquer i marca l’eix vertebrador de la resta.

“Hereus d’un cardenal proscrit” va guanyar el premi MemoriReus, atorgat per la Diputació de Tarragona que reconeix el millor ús d’imatges d’arxiu en produccions centrades en la demarcació de Tarragona.

 

 

PUBLICITAT