Els bombers donen per estabilitzat l’incendi

Greu incendi entre la Selva del Camp i Vilaplana, concretament a la zona boscosa del Garamell, tocant a la carretera TV-7013. L’avís s’ha rebut a les 2:38 de la matinada i fins ara està afectant una superfície aproximada d’unes 19,71 hectàrees. Els bombers han donat per estabilitzat l’incendi cap a les 12 del migdia gràcies a la treva que ha donat el vent.

Hi treballen 25 dotacions, totes terrestres, ja que els mitjans aeris no poden treballar amb garantia. Les tasques estan sent complicades a causa del fort vent que hi bufa i el difícil accés de la zona, tot i això, els bombers se centren a tancar i atacar el flanc dret del foc, ja que l’esquerra es troba a contravent.

Juanma Gonzálvez, cap de l’operatiu de Bombers, valora l’estat de l’incendi

Han augmentat les tasques per a controlar l’incendi, però els bombers preveuen un dia llarg i complicat per culpa del vent que dificulta aquesta tasca.

De moment s’està intentant estabilitzar el foc per aquest matí, tot i que encara els hi queden uns 200 metres per acabar de perimetrar-lo. I, per precaució, s’ha confinat la urbanització de les Obagues.

Les ràfegues de vent han fet que l’incendi arribi al terme municipal de l’Albiol.

Els agents estan dins del punt zero per intentar esbrinar l’origen de l’incendi.

L’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, s’ha mostrat preocupat pel foc que afecta a l’entrada del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

Actualment, el vent està empenyent les flames cap a zona cremada, notícia favorable per l’evolució de l’incendi.

Actualització: 11:53 h

PUBLICITAT