Foc i pólvora a Riudoms

L’olor a pólvora i el llum de la flama ompliran avui Riudoms. El municipi del Baix Camp acull un dels esdeveniments més importants pels diables d’arreu de Catalunya: el II Concurs Nacional D’enceses. On hi participaran les 8 colles diferents: Diables de Manresa-Xàldiga, els de les Borges Blanques (Grup Recerca), els Diables Foc i Gresca, Diables Voramar del Serrallo, Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus i, finalment el Ball de Diables de Ribes – Colla Jove.

Una segona edició amb una principal novetat: el canvi de l’ordre de les enceses. Fórmula que permet competir en igualtat d’oportunitats a les colles participants. La Federació, organitzadora del concurs, hi inverteix un total de 15.000 euros, la major part per proporcionar aquest material pirotècnic.

Així a les 20:45, la plaça de l’Església del municipi del Baix Camp s’omplirà de pólvora cremada i viurà les carretilles més destacades de Catalunya. Josep Torres, organitzador i membre de Diables del CERAP, explica la rellevància d’acollir aquest acte:

El poble de Riudoms celebra al llarg del dia aquest concurs, amb un vermut electrònic a la plaça de la Palmera a les 12 del matí i, posteriorment al concurs, un sopar popular i un concert del grup de versions Albercocks a la plaça de la Palmera.

PUBLICITAT