Els Rebels somien amb el seu primer títol

Els Riudoms Rebels somien a aixecar el seu primer títol de la història a la final de la Lliga Catalana de Futbol Americà. Es tracta també de la primera final que disputaran i és que els del Baix Camp han fet una temporada esplèndida. Sis victòries i una sola derrota en tota la lliga regular, curiosament, davant del rival d’aquest diumenge, els Argentona Bocs. La història és completament diferent ara. En aquella cinquena jornada, els Rebels van caure per 15 a 7, això sí, fora de casa i no en un camp neutral com aquesta final.

D’altra banda, els Bocs van finalitzar en tercera posició amb 5 victòries i 2 derrotes i van guanyar les semifinals per 8 a 12 davant els Ducs. En l’àmbit català, els Bocs són un dels equips amb més història i amb millor palmarès, només per darrere dels Reus Imperials i dels Barcelona Uroloki, amb 8 i 7 títols respectivament. Els Bocs han disputat 10 finals de lliga, el segon equip amb més finals, on han aixecat el trofeu en cinc ocasions, la darrera fa 7 anys, el 2017, també a la seva darrera final disputada.

Una dada història, és que als Bocs l’ha incomodat molt el Baix Camp a les finals, on han caigut en 4 ocasions davant un altre equip de la comarca, els Reus Imperials, i la cinquena final perduda va ser precisament a la capital del Baix Camp, a Reus. Això sí, els Bocs van aixecar un dels cinc títols davant els reusencs.

Rebels i Bocs s’enfronten per aixecar el títol d’aquest 2024 i succeir els Barcelona Pagesos. De fet, els dos darrers guanyadors de la Lliga Catalana van estrenar el seu palmarès. La final es disputarà aquest diumenge a les sis de la tarda al Municipal de Lliçà de Vall, amb uns Rebels disposats a continuar fent història.

PUBLICITAT