El Gremi de Construcció del Baix Camp denuncia les licitacions públiques per sota del preu de cost

El Gremi de la Construcció del Baix Camp alerta de les greus conseqüències per les empreses del sector que surtin a concurs licitacions públiques per sota del preu de cost. Consideren que aquestes en condicions només poden ofertar empreses que basen el benefici en la precarietat laboral i l’incompliment de normatives que comporten riscos laborals. Així ho explica Gregori Salvat, President del Gremi de Construcció del Baix Camp.

El darrer cas produït que exemplifica aquesta situació és l’execució del nou Centre Social del Roser de Reus que va treure a concurs l’Ajuntament amb un pressupost de licitació de 454.000 euros. Des del gremi s’assegura que hi van haver diverses empreses agremiades que van pressupostar l’obra i que van decidir no presentar-se perquè no els sortia a compte, ja que el preu de licitació pot situar-se fins a un 30% del valor real de l’obra, i per això “cal una rectificació”.

Remarquen que les empreses del Baix Camp tenen capacitat “de sobres” per tal assumir els projectes urbanístics que es plantegen, tant públics com privats, “però no a qualsevol preu”. El Gremi de la Construcció del Baix Camp assegura que el sector de la construcció a les comarques és estratègic perquè les empreses que estan arrelades al territori col·laboren amb la millora de l’economia en general al Camp de Tarragona.

 

 

PUBLICITAT