El conseller Damià Calvet inaugura la depuradora de Les Borges del Camp

Aquest matí s’han conclòs deu anys d’espera amb la inauguració de la depuradora de la mà de Damià Calvet, Conseller de Territori acompanyat de Sergi Pedret i el regidor Xavier Gallego, a més de Trini Castro, directora de Serveis Territorials. Tampoc hi ha faltat l’alcalde del Municipi Joaquim Catalayud. 

La depuradora de les Borges del Camp es va començar a executar l’any 2008 i el 2010, amb la frenada d’inversions, es va veure parada quan quedaven els últims passos per acabar-la. Un procés que ha estat llarg i on, l’Alcalde del Municipi, Joaquim Catalayud, va ser denunciat per delicte ecològic, un judici del qual en va ser absolt el passat mes de març.

És per això que Catalayud, es mostra molt content d’haver tancat el cercle i haver donat reconeixement institucional a un projecte que, diu, li ha portat molts maldecaps:

La depuradora se situa al marge esquerre de la riera d’Alforja i es té una capacitat de tractament de 905 m3/dia i amb un pressupost d’inversió per part de l’Agència Catalana de l’Aigua d’1,9 milions d’euros. Després d’un període de proves a càrrec de l’empresa que ha fet aquestes obres, la gestió de la depuradora passarà al Consell Comarcal del Baix Camp, que actualment és responsable del funcionament de 13 depuradores de la comarca.

PUBLICITAT