El CERAP lliura els premis Arnau de Palomar i Rosa dels vents

El Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar i l’Ajuntament de Riudoms van fer entrega dels premis Arnau de Palomar, en un sopar celebrat al Casal Riudomenc. El sopar va comptar amb la presència d’unes 130 persones, entre socis, premiats i convidats.

El premi d’investigació se’l va endur Xavier Ferré i Trill, historiador i sociòleg de Reus, per la seva proposta de treball “Dinàmica associativa cultural riudomenca. Sociabilitat formal i informal 1914-1978”. Ferré ha estat dotat amb 3.000 euros, i ara té onze mesos per redactar l’estudi.

Per la seva part, el premi d’Arts Plàstiques, va ser per Núria Benet, gràcies a l’obra “Where is the límit?”, un collage-patchwork sobre manta tèrmica d’emergència, paper, fil i grafit. L’autora relata en l’obra un territori personal i familiar elaborat amb retalls de notícies, mapes i papers relacionats amb la seva infantesa. Una part del premi anirà destinat a una ONG.

Una de les novetats de l’edició d’aquest any ha estat la incorporació del Premi Rosa dels Vents, que vol reconèixer la trajectòria d’una persona amb un pes important al municipi. El guardó va ser per Antoni Guinjoan, professor de violí de l’Escolania de Montserrat i cofundador i director diverses orquestres Gèrminans, Gaudeamus i Manuel Blancafort.

L’acte va ser amenitzat per alumnes de l’Escola Municipal de Música de Riudoms.

PUBLICITAT