El Castell Monestir d’Escornalbou reobrirà les portes el 28 de juliol

El castell monestir d’Escornalbou reobrirà al públic en un acte oficial aquest divendres 28 de juliol al vespre després de gairebé tres anys d’obres. L’objectiu d’aquestes era restaurar i consolidar l’estructura de l’església i de la planta noble del monument, la restauració dels serveis de cafeteria i recepció, la millora de l’entorn natural i paisatgístic, entre altres. L’acta comptarà amb la presència de diverses autoritats, entre elles la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó i els 7 alcaldes i alcaldesses dels municipis de la Baronia d’Escornalbou.

A causa d’aquesta acció al voltant de 6.000 peces de la col·lecció del monestir van ser traslladades temporalment a un magatzem de la Diputació.

Aquestes obres han estat coordinades entre la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i es preveu que es portin a terme diversos actes de cara la reobertura, com per exemple visites guiades durant el cap de setmana i la celebració de Santa Teca, que es va fer per últim cop l’any 2019.

PUBLICITAT