“Del dol a l’amor”, un documental per visibilitzar el dol perinatal

Amb motiu del Dia Mundial de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal, es va dur a terme la projecció del documental “Del dol a l’amor” al Cinema Nou de Montbrió del Camp el passat dissabte dia 16. La peça audiovisual havia sigut realitzada per tres estudiants de la URV com a projecte final de grau. L’associació Dol d’Estels, encarregada de la visualització del vídeo i la taula rodona que es va fer posteriorment amb els assistents, busca la visibilització d’aquest fet i el suport a les famílies.

A micròfons del programa ‘La Plaça’ va parlar Carles Sánchez, pare d’una de les famílies de l’associació, que explica que es tracta d’una realitat que per desgràcia pateixen més famílies de les que pensem, ja que “1 de cada 4 embarassos no acaba amb un nadó als braços i això afecta a tothom”. A més, considera que es tracta d’una realitat silenciada, i que això només fa que aportar un punt de culpabilitat a les famílies que pateixen el dol.

El documental ja ha sigut presentat en altres localitzacions i la idea és anar-ho movent per tota la província i, fins i tot, fora d’aquesta. Per altra banda, l’Ajuntament de Montbrió del Camp pretén crear un espai de record per aquestes criatures al cementiri on la població podrà participar aquest dilluns per Tots Sants.

PUBLICITAT