Dispositiu especial al Cementiri General de Reus amb motiu de Tots Sants

L’Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, ha preparat un seguit d’actuacions amb l’objectiu d’oferir a la ciutadania les màximes facilitats en la seva visita al Cementiri General de Reus durant la festivitat de Tots Sants.

Els serveis especials preparats són els següents:

Horari especial del cementiri
Del 22 al 29 d’octubre i el 2 de novembre, el Cementiri obre les portes de manera ininterrompuda entre les 9:00 i les 19:00h. Els dies, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre, quan es preveu una major afluència de visitants, s’amplia l’horari i el recinte s’obrirà de 7:00 a 19:00h.

Aparcament
Pel que fa a l’aparcament, a més de les mesures habituals per facilitar l’accés i estacionament de vehicles, des de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp es recorda que la zona d’aparcament habilitada a la part posterior del cementiri es troba oberta als vehicles des del dia 24 d’octubre.

Transport públic
Entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre, Reus Transport oferirà un servei d’autobús específic que connectarà el centre de la ciutat amb el Cementiri. Una línia que el dia 1 serà gratuïta. Entre els dies 29 i 31, el servei serà de 9:00 a 18:35, amb una freqüència de 60 minuts. I el dia 1, serà de 8:52 h a 19:00 h, amb una freqüència de pas de 15 minuts.

Dispositiu de la Guàrdia Urbana
El dispositiu de Guàrdia Urbana té com a objecte la regulació i millora de l’accés al cementiri, així com garantir la seguretat de les persones que s’hi desplacin durant aquests dies, ja sigui a peu, en vehicles particulars o en transport públic.

La regulació del trànsit se centrarà a l’accés d’entrada al cementiri per la avinguda de Montblanc, la cruïlla amb la carretera del Morell, l’accés a la avinguda de la Pau i el camí lateral i de darrera del cementiri. Pel que fa a la sortida, es farà per la riera de la Abeurada en direcció a l’avinguda de Montblanc, o la urbanització Sant Joan.

La Guàrdia Urbana ha previst diferents punts de regulació del trànsit, als quals hi destinarà una cinquantena d’agents i comptarà amb la col·laboració dels Voluntaris de Protecció Civil. Aquest servei s’anirà implantant progressivament a partir d’aquest proper cap de setmana.

Servei de neteja
Es dóna continuïtat al servei de neteja de sepultures. Es tracta d’un servei que el pot sol·licitar qualsevol titular d’un dret funerari. En el punt d’informació de l’oficina del cementiri també es podrà demanar informació i contractar-ne el servei. Les persones interessades podran escollir la freqüència que li sigui més interessant: una, dues, tres, quatre o dotze vegades l’any.

Altres serveis
La jornada de Tots Sants disposarà de la presència d’una unitat d’ambulància amb personal d’assistència per atendre a les persones que ho necessitin. D’altra banda, el cementiri disposa d’un vehicle elèctric i d’una cadira de rodes per facilitar la mobilitat.

Ofrena floral
El dia 1 de noviembre a les 11:00h, l’Ajuntament de Reus retrà homenatge a totes les persones que s’han enterrat al Cementiri General de Reus. Un acte que es porta a terme. simbòlicament, davant mateix del Mausoleu dedicat als Fills Il·lustres de la ciutat.

Durant el matí del dia de Tots Sants, una formació de música clàssica rebrà els visitants en les ofrenes que realitzin als seus familiars i amics difunts.

Exposició Pere Caselles
La celebració de Tots Sants d’enguany dedica també un espai d’exposició fotogràfica (enfront del Mausoleu del General Prim) a recordar i difondre la vida i l’obra de l’arquitecte reusenc Pere Caselles i Tarrats (Reus, 1864-1936) dins el marc de la commemoració que se celebra enguany a la ciutat de Reus.

PUBLICITAT