Desmantellen a Cambrils el primer macrolaboratori de processament de clorhidrat de cocaïna

La policia espanyola ha desmantellat el primer macrolaboratori de processament de clorhidrat de cocaïna liderat per una cèl·lula del ‘Balkan Cartel’, en una masia situada en una zona rural a prop de Cambrils (Baix Camp). Els agents han detingut vuit persones.

La cocaïna estava camuflada en un material de construcció similar al guix, del qual s’han intervingut més de 1.000 quilos, a més de 6.000 litres de precursors, 25 quilos de clorhidrat de cocaïna, 70 quilos de pasta de base de cocaïna en diferents fases d’elaboració, 52 quilos de marihuana, maquinària, 6.000 euros i dos vehicles. El laboratori tenia una capacitat de processament de més d’una tona de substància contaminada i tenia un rendiment d’aproximadament 400 quilos de producció.

L’organització criminal estava formada per ciutadans d’origen albanès pertanyents al ‘Balkan Cartel’, que s’encarregaven del lideratge i supervisió del laboratori; i de colombians experts portats expressament fins a Cambrils per cuinar la substància estupefaent. En el dispositiu policial hi van participar més de 30 agents de diferents unitats policials.

La investigació es va iniciar a mitjans d’abril quan, a través dels canals internacionals de cooperació policial, els agents van rebre informació sobre dos ciutadans de procedència albanesa que s’haurien instal·lat a la província de Barcelona per tal d’establir un laboratori d’extracció de cocaïna.

PUBLICITAT