Tarragona registra el millor balanç de reducció de víctimes en accidents de trànsit el 2021

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç de la sinistralitat fins al 31 de juliol i ha informat que han mort 75 persones a les carreteres catalanes en 71 accidents en els primers set mesos de l’any. Es tracta d’una xifra un 25,7% inferior al mateix període de l’any 2019, quan van perdre la vida 101 persones en 95 sinistres mortals en zona interurbana.

Pla mitjà de la zona de l'accident amb un mosso treballant aquest dissabte 24 de juliol de 2021. (Horitzontal)

L’any 2020 no es pren com a referència per ser atípic en el trànsit per les severes restriccions de mobilitat durant la primera onada de la pandèmia. L’SCT alerta que gairebé el 45% de les 75 víctimes mortals d’aquest 2021 són de col·lectius vulnerables (24 motoristes, 7 vianants i 2 ciclistes) i que un de cada tres accidents mortals a la xarxa viària de Catalunya és un xoc frontal.

En paral·lel, Trànsit ressalta que aquest mes de juliol s’ha frenat l’accidentalitat mortal de les motocicletes, amb un únic motorista mort a les carreteres catalanes, en contraposició al mes de juny que van perdre la vida 8 motoristes i va ser el mes més mortífer de l’any per a aquest col·lectiu.

Tot i això, l’SCT continua demanant per aquest estiu que no s’abaixi la guàrdia i més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat als motoristes, ciclistes i vianants. Així com, respecte i col·laboració a la resta d’usuaris per reduir les víctimes a les carreteres.

Tarragona i Barcelona són els territoris que registren més reducció de víctimes mortals respecte al 2019. Concretament, a Tarragona els morts per accident de trànsit baixen un 57,1% en aquests set mesos del 2021 (12 morts enguany i 28, el 2019) i a Barcelona un 23,1% (30 morts enguany i 39, el 2019). D’altra banda, Lleida, amb 15 persones mortes, registra 1 mort menys que el 2019, i a les carreteres de Girona hi ha hagut el mateix nombre de víctimes mortals, 18.

A més, cal tenir en compte que, aquest mes de juliol, la demacració de Girona ha estat la que ha tingut més morts a la xarxa viària, amb un total de 6 víctimes mortals, i ha esdevingut el mes mortífer d’aquest 2021 en aquest territori. Pel que fa als col·lectius vulnerables, ha pujat la sinistralitat dels vianants, atès que enguany han mort 3 vianants atropellats a les carreteres gironines i, en el mateix període de 2019, no en va morir cap.

PUBLICITAT