Reus recull 264.958 quilos de roba usada aquest 2020

El 2020  ha estat un any complicat a causa de la pandèmia de la Covid-19 que hi ha hagut arreu. Tot i això, Reus  ha aconseguit mantenir unes xifres molt elevades de roba recollida usada a través dels contenidors  específics repartits per la ciutat. La xifra assolida ha estat de 264.958 quilos de roba, tot i ser lleugerament inferior a la del 2019 quan es va arribar als 279.974 quilos. El servei de recollida durant tot l’any passat es va mantenir com a servei essencial als 62 contenidors del municipi.

Per facilitar la localització dels contenidors de roba usada i poder incrementar les dades de recollida, l’Ajuntament de Reus disposa al Geoportal un mapa amb la ubicació dels punts on es pot dipositar la roba. «El coneixement del servei i la conscienciació ciutadana són dos dels factors que permeten augmentar les xifres de recollida, per aquest motiu amb les accions de comunicació previstes al pla de sensibilització que portem a terme, continuem treballant en la difusió d’iniciatives d’economia circular, reciclatge i reaprofitament», explica el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Daniel Rubio. 

La recollida de tèxtil  significa un estalvi en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans i, alhora, contribueix a desenvolupar projectes de caràcter social. La Fundació  Amiga Formació i Treball porta a terme el servei d’instal·lació dels contenidors i recollida de roba usada i, a més, impulsa iniciatives socials i laborals a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Del total de la roba que es recull en els contenidors de Reus, un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització  a Espanya i d’altres països, mentre un 33% es prepara per al reciclatge  en noves fibres i fils i la resta, un 4%, per a cogeneració elèctrica i calorífica.

Pel que fa l’impacte mediambiental, aquesta producció responsable, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, implicat un estalvi d’emissions de CO2 de més de 59 milions de tones en el conjunt de Catalunya, on la Fundació Formació i Treball té 1.050 contenidors ubicats a més de 240 municipis i al 2020 va 16.000.000 kg de roba i complements a les seves plantes.

PUBLICITAT