Renfe incrementarà un 20,5% l’oferta de trens d’alta velocitat i llarga distància a partir del 7 de juny

Renfe incrementarà un 20,5% la seva oferta de trens d’alta velocitat i llarga distància a partir del dilluns 7 de juny. Segons ha informat en un comunicat aquest dilluns, el gestor ferroviari afegirà 252 serveis setmanals, situant el nombre total de trajectes en els 1.483 per setmana.

Pla obert de la part davantera d'un tren AVLO, l'AVE 'low cost' de Renfe. Imatge del 24 de març de 2021. (Horitzontal)

Això es traduirà en gairebé 520.000 places en trens AVE, Alvia, Euromed i Intercity, 90.000 places setmanals més respecte a l’oferta actual. El corredor Figueres-Madrid serà la línia més reforçada, sobretot després de la posada en marxa del servei AVLO –l’AVE de baix cost de Renfe- prevista per al 23 de juny.

En cas que la demanda continuï creixent, Renfe assegura que podria posar encara més trens en circulació.L’increment de l’oferta es produirà a tots els corredors ferroviaris, però tindrà especial incidència en les línies que uneixen Madrid i Barcelona i les que connecten les ciutats costaneres del mediterrani, del sud i del nord de l’Estat.

La línia d’alta velocitat entre Figueres i Madrid –amb parada a Girona, Barcelona, Tarragona, Lleida, Saragossa, Calatayud i Guadalajara- passarà de 186 serveis setmanals a 262, el que suposa un creixement del 41%.

També des de Catalunya, augmentarà el nombre de serveis al corredor mediterrani, que passarà de 107 a 123 trens per setmana (+15%). Alhora, s’intensificaran les circulacions dels trens denominats ‘transversals’, que passaran de 140 a 156 serveis setmanals. A Catalunya, aquest increment es concentra en bona part als trens en direcció a Andalusia, que passaran de 56 a 70 per setmana.

Pel que fa a la xarxa que surt de Madrid, pujarà sobretot l’oferta que connecta la capital espanyola i Andalusia, amb 334 trens setmanals (un 23,7% més). Quant al corredor que uneix Madrid amb el País Valencià i Múrcia, els serveis passaran de 288 a 326 per setmana (+13,2%), mentre que l’oferta a les línies que van cap al nord de l’Estat pujaran de 240 a 282 trens per setmana (+17,5%).

PUBLICITAT