Paco Gas renuncia a l’alcaldia de Roquetes

L’alcalde de Roquetes (Baix Ebre), Paco Gas, renunciarà al càrrec d’alcalde en un ple convocat aquest divendres. Ho fa per evitar que “la repressió i la venjança” de l’Estat per l’1 d’Octubre entorpeixi la bona gestió del final de l’actual mandat. Gas va ser absolt pel jutjat penal 2 de Tortosa del delicte de desobediència a l’autoritat l’1-O, però la Fiscalia ha demanat la nul·litat del judici i se’l pot tornar a jutjar a l’Audiència de Tarragona.

binary comment

Gas ja havia anunciat que era l’últim cop que es presentava a l’alcaldia, que exerceix des del 2007. “Penso que no ens hem de perpetuar en els càrrecs. Som republicans, no monàrquics. Hem de saber quan arriba el moment de fer el canvi. Ha estat una decisió molt meditada”, ha assegurat.

“Ha estat una forma de viure. Érem joves quan ens vam rebel·lar contra la dictadura, època dura i difícil, però els hereus de la dictadura segueixen estant i continuarem lluitant”, ha dit. Amb aquestes paraules tanca l’etapa d’alcalde, com ja havia anunciat i estava escrit en el programa electoral d’ERC Roquetes del 2019. “A la gent del municipi no li pot sorprendre perquè havia deixat clar que era l’última vegada que em presentava”, ha remarcat.

El president de la Federació d’ERC a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha acompanyat Paco Gas en l’anunci de la seva renúncia i ha destacat que ha estat “un referent” per a tots els republicans ebrencs, sobretot els joves que s’han instruït en la política al seu costat i per als quals ha estat “un exemple”. Salvadó ha reivindicat Gas com una de les figures claus en el creixement del partit al territori. “Deixa l’alcaldia, però no deixa el projecte republicà”, ha conclòs.

PUBLICITAT