Mor el treballador que va patir un accident laboral a l’empresa Europastry de Sarral, segons els sindicats

El treballador que va patir un accident laboral a l’empresa Europastry de Sarral (Conca de Barberà) el divendres passat no ha superat les ferides i ha mort, segons han informat els sindicats CCOO i UGT. L’empleat va quedar atrapat mentre feia el manteniment d’una màquina transelevadora situada dins d’una cambra frigorífica on es guarda la massa de pa. Els efectius que van assistir-lo van haver d’aixecar tota l’estructura per alliberar-lo i a traslladar-lo a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on ha acabat perdent la vida. L’home era un treballador de l’empresa Bartar Industrial, subcontractada per Dematic, companyia que s’encarrega de les màquines transelevadores a Europastry.

Pla general d'una àrea de la planta d'Europastry a Sarral. Imatge publicada el 14 de gener del 2019. (Horitzontal)

En un comunicat, CCOO ha demanat al Departament de Treball “màxima celeritat” en la investigació “per poder prendre les mesures oportunes i depurar les possibles responsabilitats”. Els representants sindicals també han instat l’empresa a “extremar les mesures de seguretat per evitar nous accidents”. En concret, han reclamat que faci “especial incidència” en la coordinació d’activitats quan concorren treballadors de diferents empreses a un mateix centre, com era el cas.

En una piulada, UGT ha lamentat “una altra víctima d’accident laboral” a Catalunya i ha demanat poder “treballar segurs”. Tots dos sindicats han traslladat el condol a les famílies i als companys del treballador i han assegurat que treballaran per esclarir les circumstàncies de l’accident.

PUBLICITAT