L’EMT aprova obrir una consulta per poder licitar el servei d’autobusos d’hidrogen

El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha aprovat obrir una consulta preliminar de mercat per preparar la licitació del contracte per al desenvolupament i implantació d’un nou model de servei d’autobusos basat en la tecnologia de l’hidrogen. 

“Es tracta del pas previ necessari”, explica Jordi Fortuny, president de l’EMT, “per veure la viabilitat d’ús d’aquesta tecnologia a la flota d’autobusos municipal”.  

La consulta prèvia de mercat és una convocatòria prèvia on els participants hauran de presentar propostes que impulsin un canvi de paradigma en el model de mobilitat urbana de Tarragona. Tot plegat, amb l’hidrogen verd en el focus, com a combustible net i sostenible. 

S’analitzarà, entre altres, la substitució dels actuals autobusos per altres propulsats per H2, el manteniment d’aquest tipus de vehicle, la generació i subministrament de combustible, així com el desenvolupament de la infraestructura necessària per a la implantació del model d’hidrogen.  

De fet, entre els objectius d’aquesta consulta preliminar cal subratllar: la identificació d’empreses que puguin estar interessades en el contracte, determinar la viabilitat del model de negoci plantejat per a la hipòtesi de treball amb la qual es treballa, confirmar que les empreses interessades tenen la solvència necessària per a l’execució del contracte i disposar d’informació preliminar sobre aspectes clau com ara la tecnologia, els preus, les formes de pagament, etc. 

El termini de presentació de propostes estarà obert fins al 30 de setembre i es preveu obrir la licitació cap a finals del mes d’octubre. 

Finalment, cal recordar que el passat mes de juny Tarragona ja va provar un autobús propulsat amb hidrogen per tal de validar la viabilitat del combustible en les rutes reals dels autobusos municipals de la ciutat. En paraules de Jordi Fortuny, “l’Ajuntament fa una aposta decidida cap a les emissions zero i des de l’EMT estem estudiant totes les vies de futur possibles que ens portin el canvi necessari cap a la sostenibilitat de la flota dels nostres autobusos”. 

PUBLICITAT