L’Ajuntament de Salou preveu desencallar els tràmits del nou contracte de la brossa aquest agost

L’Ajuntament de Salou té previst licitar un servei de consultoria per redactar el plec de condicions del concurs del nou contracte de la brossa aquest agost. És el primer pas per desencallar els tràmits, aturats per la pandèmia des de fa un any i mig, després que al 2019 s’iniciés un expedient per extingir l’actual contracte. Aquest dilluns, mig centenar d’escombriaires s’han concentrat davant el consistori i els operaris han denunciat que porten sis anys amb el sou congelat.

Pla general d'un operari del servei de la neteja de Salou mentre treballa. Imatge del 2 d'agost de 2021 (Horitzontal).

El regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha apuntat que els salaris “venen determinats pel conveni col·lectiu de l’empresa amb els treballadors” i ha demanat “que no vegin aquest tema com una agressió cap a ells”.

Davant d’aquesta situació, els treballadors s’han manifestat aquest dilluns al migdia i han reclamat una reunió amb l’Ajuntament per trobar solucions. Els operaris han amenaçat de fer vaga entre finals d’agost i principi de setembre si no s’acceleren els tràmits per tenir un nou contracte de la brossa. A la vegada, defensen que un nou contracte de la brossa comportarà un nou conveni col·lectiu.

PUBLICITAT