L’Ajuntament de Constantí presenta els actes de la Festa Major d’Estiu 2021

L’Ajuntament de Constantí ha presentat aquest dilluns 26 de juliol els actes de la Festa Major d‘Estiu 2021, la Festa en honor a Sant Feliu, que aquest any s’ha hagut d’adaptar a la situació sanitària i a la normativa que marca el PROCICAT. En aquest sentit, totes les activitats es faran a l’aire lliure i amb el compliment de les mesures sanitàries, com aforament limitat amb control d’accés, públic assegut i amb distància social, i ús obligatori de la mascareta.

Aquest matí s’ha presentat el programa d’actes amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Festes, Mariana Buger. L’alcalde de Constantí ha destacat que “aquest any la Festa Major s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies excepcionals i es posarà una especial atenció a totes les mesures de seguretat i sanitàries”.

En aquest sentit, ha volgut agrair el treball de tots els treballadors i treballadores municipals i “l’esforç que han fet per poder adaptar tota la programació a la normativa sanitària”. A més, ha posat en valor, una vegada més, la col·laboració de totes les entitats i associacions del municipi que “ajuden a donar forma al programa de Festa Major”.

Per la seva banda, la regidora de Festes Mariana Buger s’ha referit també a la situació excepcional que “ha fet que aquest any s’hagin hagut de descartar alguns dels actes tradicionals habituals de la Festa Major”. Un fet, que ha obligat també a canviar-ne la ubicació i avançar l’hora d’alguns espectacle per garantir “el compliment de la normativa sanitària”

Malgrat hi haurà alguns actes previs com la presentació d’un llibre o l’últim concert del Cicle d’aquest any a Centcelles, el gruix de la programació es concentrarà entre el divendres 30 de juliol i el diumenge 1 d’agost. Els actes s’iniciaran amb una actuació del Ball parlat de Dames i Vells i una Cercavila, adaptada a la situació actual, que tindrà lloc a la Plaça de les Escoles Velles.

Allà mateix, tindrà lloc el Pregó de Festa Major que donarà el tret de sortida oficial a la festa, que tindrà com a protagonista l’actriu Mònica Pérez (Homo Zapping, Buenafuente, Polònia, La que se avecina, etc…). En acabar el pregó, la mateixa Mònica Pérez i l’actor Jordi Ríos protagonitzaran l’espectacle d’humor “1001 Gags”.

El dissabte 31 de juliol les activitats s’iniciaran amb una Exhibició de Zumba i el Memorial Agustín Grajero d’Escacs, organitzat pel Club d’Escacs Constantí. Les activitats infantils centraran bona part dels actes del dissabte, amb una Batalla i Festa Pirata a l’escola Mossèn Ramon Bergadà. Un dels plats forts musicals de la Festa Major arribarà amb el concert que oferiran els Tarraco Surfers a la Plaça de les Escoles Velles.

El diumenge 1 d’agost, dia de Sant Feliu, concentrarà com ja és habitual els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o les Sardanes que aquest any es faran en format d’audició. Totes aquestes activitats de caire tradicional s’han traslladat per motius de seguretat al Parc de les Escoles Velles.

Al llarg del matí hi haurà activitats organitzades per entitats esportives com la IX Sortida de motos i cotxes Clàssics organitzada pel Moto Clàssic Constantí i la VIII edició del Torneig 3 x 3 de Bàsquet, organitzat pel Club Bàsquet Constantí, a més de l’Exhibició de Tir al plat.

PUBLICITAT