La nova Rambla de Jaume I de Cambrils aposta pels vianants i comerços

Els treballs començaran la segona quinzena de febrer i tindran 10 mesos de durada

L’ajuntament de Cambrils ha emès un comunicat aquest dimecres referent a la remodelació dede la Rambla de Jaume I de Cambrils. aposta per la creació d’espais per a les persones i la implantació d’un urbanisme comercial que revitalitzarà aquesta zona estratègica del port. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha explicat que la nova Rambla recuperarà espais per a vianants, serà una oportunitat pels establiments comercials i facilitarà la reobertura de locals en aquesta extensió natural del port més turístic. “És una obra imprescindible pel futur de Cambrils que transforma una zona estratègica i crea una nova centralitat connectant el port i l’Eixample”, ha explicat Klein.

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha garantit total transparència durant les obres de remodelació i ha assegurat que la prioritat seran els veïns i veïnes, els comerços i les diferents associacions. “Volem posar canals i mitjans per comunicar-nos fàcilment durant les obres i poder reaccionar conjuntament per reduir-ne les molèsties”, ha afirmat el regidor. En aquest sentit, l’Ajuntament ha obert diferents canals de comunicació presencials i telemàtics per atendre la ciutadania en el dia a dia i una comissió de seguiment formada per associacions comercials, empresariat i veïnat que es reunirà mensualment.

La primera reunió ciutadana de seguiment ja es va celebrar el passat 13 de gener amb la participació de 6 entitats representatives del veïnat i els comerços. Aquestes reunions seran mensuals i se celebraran el primer dijous de cada mes. A més, des de l’Ajuntament també s’ha impulsat la reactivació de l’associació veïnal del port per facilitar la interlocució àgil i estable al llarg de tot el procés. D’altra banda, des de finals de l’any passat s’estan duent a terme reunions de coordinació internes amb totes les àrees municipals i empreses implicades en l’execució de les obres, les afectacions de mobilitat, la seguretat i els serveis.

Les obres no afectaran a la mobilitat a peu, ja que els treballs es dividiran en dues fases. En primer lloc es treballarà sobre el centre de la calçada per soterrar els serveis i els vianants podran passar a peu per la vorera. Un cop realitzades les obres de canalització, es començarà a treballar a les voreres i els vianants guanyaran tot l’espai de la calçada, amb passeres provisionals per accedir a habitatges i comerços. 

La remodelació costarà 2.557.450,34 euros més IVA, que finançarà íntegrament l’Ajuntament. No s’aplicaran contribucions especials perquè es considera una obra d’interès general.

PUBLICITAT