La Diputació de Tarragona adequarà gairebé 100 quilòmetres de carretera perquè hi passi fibra òptica

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat la construcció de noves canalitzacions en paral·lel a diverses carreteres de la demarcació perquè la Generalitat pugui instal·lar-hi, posteriorment, la fibra òptica. El projecte té un pressupost d’execució de 3,77 MEUR i incideix en gairebé 100 quilòmetres corresponents a 23 trams de vies de titularitat de la Diputació. Les actuacions, que es faran enguany, consisteixen en construir una petita rasa fora de la calçada de la carretera on s’instal·laran entre sis i dotze conductes de diferents colors per on passarà la fibra.

Pla general d'una actuació per adequar canalitzacions de fibra òptica en una carretera de Nulles (Alt Camp) per part de la Diputació de Tarragona. Imatge publicada el 31 de març de 2021. (Horitzontal)

Algunes de les actuacions més significatives seran a la TV-7046 de l’Albiol a la C-14; la T-313 entre Montbrió del Camp i l’N-420; la T-201 de Santa Coloma de Queralt a Esblada o la T-730 entre la T-714 i el Molar. També es faran treballs entre Falset i Bellmunt del Priorat, de la Serra d’Almos a Darmós, a Gratallops, al Molar, al Lloar, a Barberà de la Conca, a Pratdip, a la Secuita, Perafort, Falset, a l’Espluga de Francolí, Blancafort, Solivella, Vilabella, Duesaigües, l’Argentera, Renau, Garcia o Amposta.

PUBLICITAT