JxCAT expressa la voluntat de reactivar el sector turístic del sud de Catalunya

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, i el cap de llista a la demarcació de Tarragona, Albert Batet, s’han reunit aquest matí amb la presidència i la direcció de PortAventura World i, més tard, han mantingut una trobada amb la presidenta i amb membres de la Junta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT).

Batet i Borràs han mostrat el seu compromís en ajudar a reactivar el sector turístic del sud de Catalunya perquè és “un motor econòmic i un actiu imprescindible”. El turisme representa a Catalunya el 12% del PIB, el 14% de l’ocupació i el 95% de les empreses del sector tenen menys de 10 treballadors. Unes xifres que són aplicables a la demarcació de Tarragona.

El cap de llista ha recordat que ha estat el pitjor any del sector turístic i ha indicat que les empreses del gremi a la demarcació de Tarragona van deixar de facturar 4.500 milions d’euros durant el 2020, amb greus conseqüències per als llocs de treball que genera aquest sector. Per això, “hem de fer el possible per reactivar el turisme”, ha assenyalat.

Batet ha reclamat disposar dels recursos que Catalunya genera: “Hi ha 16.000 milions d’euros de dèficit fiscal, que se’n van a Madrid i no tornen. Són diners imprescindibles per als hospitals i residències, però també per a sectors econòmics que ho estan passant molt malament a causa de les restriccions”.

En aquest sentit, ha destacat que els fons de recuperació europeus, que depenen del Govern espanyol, “no poden passar de llarg del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”. “Són necessaris per innovar en digitalització i sostenibilitat”, en la línia de les inversions que ja han fet al llarg de l’any els establiments turístics per seguir amb el seu segell de qualitat i d’excel·lència.

Així mateix, ha demanat que el pròxim Govern de la Generalitat acompanyi les empreses turístiques per establir mesures sanitàries i de prevenció que garanteixin la seguretat dels visitants i dels residents al sud de Catalunya. “Si a les Illes Canàries han aconseguit un corredor de seguretat amb el Regne Unit perquè hi puguin arribar turistes en un marc de seguretat i confiança, també ho hem de poder fer a la Costa Daurada”.

Borràs ha expressat la seva voluntat de “ser al costat dels sectors més afectats per la crisi i escoltar-los per prendre les mesures necessàries”. “Hem de rescatar les pimes, que con- formen el 90% del nostre teixit empresarial i el Govern espanyol a assumir les seves responsabilitats i endeutar-se”, ha afirmat.

PUBLICITAT