H&M vol fer un ERO i tancarà botigues a Tarragona i Reus

H&M ha informat aquest dimarts els treballadors que iniciarà un ERO que podria afectar 1.100 treballadors a Espanya. La multinacional preveu tancar 30 botigues i fer acomiadaments en 94 més, segons els sindicats.

Unes clientes provant-se roba en una botiga 'H&M' a la Fira de Reus. Imatge del 14 de desembre del 2020. (Horitzontal)

A més, l’empresa tèxtil també ha presentant els plans per modificar substancialment les condicions de feina dels treballadors en 24 botigues i una cinquantena de membres de la plantilla, que veurien reduïdes les hores de feina. Les set botigues que es tancaran estan distribuïdes per diferents punts de Catalunya com Girona, Tarragona i Reus, tot i que la majoria estan situades a Barcelona.

Segons CCOO, que és el sindicat majoritari a l’empresa, tant el nombre d’afectats com la quantitat de tancaments són “absolutament desproporcionats”. Per ara, els sindicats desconeixen l’afectació concreta a Catalunya.

En un comunicat, CCOO ha afirmat que treballarà per reduir “substancialment” el nombre d’afectats per l’ERO i el tancament de botigues, i per exigir que les baixes siguin “el menys traumàtiques possibles” i amb condicions favorables per a la plantilla.

Segons H&M, el sector del comerç de roba està experimentant un gran canvi per la digitalització i el canvi de comportament dels consumidors, i cal una transformació i “reorganització a nivell global”.

En aquest sentit, apunta a la integració de botigues físiques i online, que implicarà tancar 350 botigues al món i obrir-ne 100 de noves. Els tancaments a Espanya en 30 botigues (27 d’H&M i tres de COS) es faran de manera esglaonada entre ara i principis del 2022.

La companyia afirma en un comunicat que té la intenció de “mantenir el major nombre de llocs de feina possibles” i “mitigar” l’impacte de les mesures, prioritzant quan es pugui l’adhesió voluntària a l’ERO i oferint “possibilitats de recol·locació i trasllat”.

L’objectiu és que el període de consultes per l’ERO comenci la quarta setmana d’abril.

PUBLICITAT