Els autobusos de l’EMT de Tarragona disposaran de càmeres de videovigilància al juliol


L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha adjudicat el subministrament i instal·lació de dispositius de videovigilància a la flota d’autobusos municipals per tal de millorar la seguretat d’usuaris i treballadors.

Pla general d'una càmera de videovigilància a l'interior d'un autobús de l'EMT de Tarragona. Imatge publicada el 30 d'abril del 2021. (Vertical)

Al juliol els 70 vehicles disposaran de quatre càmeres que transmetran imatges en temps real al centre de control de la companyia. Les gravacions es conservaran entre 15 i 30 dies.

El sistema també integra un polsador de pànic per tal que els conductors puguin donar avís a la sala de control i que es pugui visualitzar la incidència que s’estigui produint.

Digittecnic serà l’encarregada d’incorporar el sistema, que també permet detallar l’ocupació del vehicle i controlar-ne l’aforament.

El cost és de 124.320 euros. El president de l’EMT, Jordi Fortuny, ha subratllat que es prenen “molt seriosament la seguretat als autobusos municipals” i ha recordat que, a més, també han incorporat dos nous inspectors.

Precisament, arran d’una agressió a un inspector per part de dos individus al gener, l’EMT va iniciar una revisió dels protocols de seguretat amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

A més, s’està treballant per oferir formacions personalitzades a la plantilla sobre com gestionar “situacions difícils i problemàtiques en el desenvolupament habitual de la seva feina”.

PUBLICITAT