El Tinglado 2 del Port de Tarragona acull l’exposició de fotoperiodisme dels premis Mañé i Flaquer

Aquest divendres el Tinglado 2 del Port de Tarragona ha presentat la nova exposició oberta a la ciutadanie en referència als 23ens Premis Mañé i Flaquer de fotoperidisme. Tot plegat ha comptat amb la presència del president del Port, Josep Maria Cruset, la Directora de Port i Ciutat, Montse Ada; Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra; Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona; i Manel Sastre, vocal de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Cruset ha explicat que les 48 fotografies de l’exposició tenen la virtut de “fer perdurar en el  temps els records de fets viscuts i en aquest moment evoquen les emocions i les  sensacions, i fins i tot les olors, d’aquells actes que van ser notícia”. El president del Port ha afegit que cal “Convidar la gent a visitar l’exposició per reviure aquelles experiències de  nou”. 

L’exposició ha obert portes al públic avui, 23 de juliol, i romandrà en el Tinglado 2 del Moll  de Costa del Port Tarragona fins al 5 de setembre, per a tothom que hi vulgui entrar ja que  l’accés és lliure.

L’exposició que té caràcter itinerant ja que visitarà Reus al setembre i Torredembarra al novembre, recull les 48 fotografies de 13 professionals presentades, durant l’any 2020, a la categoria de fotoperiodisme del Premi periodístic Mañé i Flaquer organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.  

Es tracta de fotografies de fotoperiodistes del territori que, en conjunt, fan un relat de les  situacions viscudes al Camp de Tarragona. Des d’imatges que mostren els efectes de la  riuada sobre el riu Francolí, fotografies que posen de manifest les conseqüències del  temporal Glòria, dels efectes de la pandèmia, etc. fins a fotografies que retraten i  capturen moments personals.

Els i les professionals han volgut mostrar les  imatges més representatives d’allò que la societat ha viscut i, congelar el record de moments. Tot plegat, abans de l’aparició de la COVID-19, eren del tot normal, el que avui  dia denominem l’antiga normalitat, passejar amb els amics, trobades dels castells,  festes, concerts, etc.. Sense oblidar capturar, amb les seves càmeres i amb una visió  artística, els efectes de la COVID sobre tots nosaltres.  

Algunes de les fotografies exposades han estat publicades a diferents mitjans de  comunicació internacionals. The New York Times, Le Monde, The Guardian, Abc News o  The Washington Post van publicar la imatge del tarragoní, David Oliete, guanyador del premi fotoperiodístic de la passada edició XXXIII Mañé i Flaquer. Una imatge sota el títol  ‘Explosió’ que reflecteix l’accident a les instal·lacions d’IQOXE.

També es podran veure les imatges de les dues finalistes del premi fotoperiodístic. Per una  banda, la fotografia finalista sota el títol ‘Soledat’ Alba Rodríguez, capturada el 22 de maig  i emesa a TV3, La Vanguardia entre altres mitjans de comunicació. La imatge mostra a una  persona gran d’origen aragonès que espera que li donin la jubilació per tenir diners i poder  tornar a Saragossa, la seva terra natal.

Per altra banda, l’artista Núria Torres, amb la fotografia sota el títol ‘Pont’ capturada el 23 d’octubre de 2019 i publicada a l’Agència Catalana de Notícies entre altres mitjans. Una fotografia que posa de manifest en pla  general les destrosses del temporal a Montblanc, on es va desbordar el riu Francolí al seu  pas pel Pont Vell, a la vegada que, es veuen els efectius treballant en els immobles  afectats.

Els fotoperiodistes amb imatges exposades són: David Oliete, Alba Rodríguez, Núria Torres, Xavi Jurio, Ariadna Escoda, Roger Segura, Tjerk Van der Meulen, Carles  Esporrín, Ángel Ullate, Pere Toda, Alicia Fábregas, Marc Lladó i Josep Lluís Sellart.

PUBLICITAT