El Port Tarragona registra l’operativa d’exportació d’alfals més gran de la seva història

El Port Tarragona ha realitzat la càrrega d’exportació més gran de productes  agroalimentaris feta fins al moment. El moll de Castella Oest, especialitzat en operatives  d’aquest tipus de mercaderies, ha estat la localització on es trobava atracat l’Astra Perseus, el vaixell que transporta la mercaderia cap al sud-oest asiàtic.  

No només ha estat una operativa de rècord per la quantitat de tones carregades al vaixell,  sinó també per la velocitat amb que s’ha realitzat l’operativa. L’empresa consignatària del  vaixell, l’encarregada de les operacions i el noli, Noatum Terminal Tarragona, ha estat  capaç de col·locar dins del vaixell les 46.200 tones d’alfals en 45 hores, una fita per al sector  de la logística agroalimentària. 

En l’històric d’arribades i sortides de vaixells del Port de Tarragona amb aquest tipus de  mercaderies les carregues màximes eren properes a les 30.000 tones, mai s’havien  carregat tantes tones en una sola operativa. 

L’empresa que ha escollit el Port de Tarragona per a l’exportació del seus productes compta  amb instal·lacions especialitzades en productes agroalimentaris a Lleida i Osca i està  entrant en el sector amb molta força i amb grans projectes de futur. 

Històricament, el Port de Tarragona lidera a escala estatal i en la Mediterrània els  moviments d’agroalimentaris per abastir el seu hinterland. En aquest cas ha estat el contrari  ja que es tracta d’exportar producte i Tarragona ha estat porta de sortida per a l’Astra  Perseus i el seu alfals amb destinació el sud-oest asiàtic. Aquest producte s’utilitza per a  farratge en l’alimentació animal i en els últims anys ha crescut el seu ús com a substitutiu  de la soja. 

PUBLICITAT