El Port dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona en el nou pla europeu de pesca

L’Autoritat Portuària de Tarragona dóna suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona en el seu posicionament davant el nou pla de gestió que vol imposar Europa a la flota de pesca de la Mediterrània. Els pescadors denuncien que aquest nou pla de gestió de la Unió Europea, vigent des del gener del 2020, està minvant de forma gradual a la flota  d’arrossegament del Mediterrani a causa de les restriccions a la jornada laboral, els dies  feiners i les zones de pesca que regula. 

El Port de Tarragona “observa amb preocupació els problemes creixents que el sector de  la pesca pateix en quests moments i es solidaritza amb les seves demandes de revisió de  les reglamentacions aprovades per la UE per tal d’assegurar la viabilitat, present i futura, de l’activitat pesquera”. 

L’APT considera que “en els darrers temps s’han anat acumulant les dificultats fins arribar  al punt de posar en risc la viabilitat de les confraries de pescadors”. I explica que “aquesta  situació límit és inadmissible i cal que les autoritats competents actuïn ràpidament per trobar  les solucions adequades per garantir que els ciutadans podran seguir accedint als  necessaris productes frescos del mar, pilar fonamental d’una dieta saludable”. 

Per altra banda, explica que “l’activitat de la Confraria de Pescadors de Tarragona està  associada des de sempre al Barri del Serrallo i al Port de Tarragona”. I en aquest sentit, l’APT “reitera el seu suport per ajudar a superar les dificultats que han portat als pescadors  a fer una aturada complerta durant tot el dia d’avui”. 

Una Confraria amb història  

Tarragona compta amb una Llotja del Peix al barri pescador del Serrallo des de l’any 1928.  Amb el pas del temps la Confraria ha canviat de denominació i d’ubicació per adaptar-se a  les noves situacions i realitats. En els últims anys, el port pesquer de Tarragona s’ha consolidat com un dels ports més importants de Catalunya, estadísticament, la pesca es  compartimenta en tres grans grups: peix, crustacis i mol·luscs.

Finalment, atenent a les quantitats que s’obtenen de cada grup la gran majoria de pesca és de peix, el segon grups són els mol·luscs i el grup més petit és de crustacis. La flota pesquera del Port de Tarragona compta  amb més de mig centenar d’embarcacions pesqueres.

PUBLICITAT